Projektazonosító: GINOP-7.1.9-17-2018-00029
Projekt címe: Magas-hegyi Sportcentrum szolgáltatás fejlesztése
Kedvezményezett neve: Sátoraljaújhely Város Önkormányzata
A projekt címe: Magas-hegyi Sportcentrum szolgáltatás fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 3 247 718 197 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.03.31.
A projekt tartalma:
A projekt célja a Zemplén Kalandpark fejlesztése volt, amely illeszkedik a térség aktív (és extrém) élményígéretébe, tovább erősíti és színesíti azt. A kalandpark a fejlesztések révén Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai attrakciójává vált. A létesítmény kerékpáros downhill pályával és új parkolóval egészült ki, az elárusító sor egységes arculatot kapott, és megújultak a zöldterületek. A Szár-hegyen új kilátópont került kialakításra és megvalósult a Magas-hegyi kilátó fejlesztése. A felvonók megújultak, a játszótér kibővült, egy új libegő létesült a Magas-hegy és a Szár-hegy között, valamint lombkorona sétány került kialakításra a Magas-hegyen.
A projekt keretében a konzorcium vezető megvalósította a Magas-hegyi Sportcentrum szolgáltatás fejlesztése című projektben vállalt céljait és tevékenységeit:
Megépült a Magashegyi libegő, a Szárhegyi libegő, megtörtén a lombkorona sétány és a kalandtúra pálya kialakítása, Felvonó és libegő környezetrendezése, Ungvári pincékhez vezető sétány kialakítása,
Cross-pálya parkoló, sétány, megközelítő út, Felvonó és libegő környezetrendezése, Tematikus játszótér és kerékpáros  pumpapálya kialakítása, Downhill pálya kiépítése, Sípálya, Hóágyú, Víztároló kialakítása, Tubby pálya áthelyezése és szánkópálya kialakítása, Magas-hegyi kilátó felújítása, az érintett építési kivitelezési munkákhoz kapcsolódó környezetrendezés és terület előkészítés. Beszerzésre került a látogató beléptető rendszer. Megtörtént a fejlesztés helyszínéhez szükséges ingatlanvásárlás, valamint a terület előkészítés eredményeként a tervezett fakivágás.

Tiszabecs önkormányzata megépítette a területén tervezett játszóteret.
A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány a projektben a turisztikai szemléletformáló rendezvények megtartását és a projekthez kapcsolódó marketing, kommunikációs feladatok teljesítését vállalta.

A marketing- kommunikációs feladatok teljesítéséhez kapcsolódóan kommunikációs stratégia, kreatív és tartalomfejlesztés, fotózás és ezek alapján kommunikációs social, digitális és offline kampányok kerültek megvalósításra keresztpromóció alkalmazásával, a projekt kapcsán fejlesztett turisztikai attrakciót népszerűsítő kiadványok, kisfilm, promóciós eszközök és az együttműködő partnereknél kihelyezhető roll-upok készültek.

Magyar Turisztikai Ügynökség:
A projekt előkészítési szakaszában elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, mely részletesen kifejtette a projektben szereplő megvalósítási helyszínek, egységek jelenlegi állapotát, továbbá kifejtette a megvalósítandó műszaki tartalmat, mellyel elérhető a projekt célja, alátámasztásul a kapcsolódó elemzésekkel, mely számszerűsíti is a projekt eredményeit.

A projekt befejezési dátuma: 2023.03.31.
A projekt azonosító száma:  GINOP-7.1.9-17-2018-00029

e-mail: fejlesztes@satoraljaujhely.hu