Sajtóközlemény

magas hegyi- sportcentrum szolgáltatásfejlesztése

Elkezdődött Sátoraljaújhely Város Önkormányzata „Magas hegyi- sportcentrum szolgáltatásfejlesztése” a GINOP-7.1.9-17-2018-00029    azonosító számú pályázati programja. A pályázat keretében a város egyik legátfogóbb turisztikai fejlesztése valósul meg, mintegy 3 milliárd forint támogatási összegből, melyet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” című felhívására nyújtott be a város önkormányzata.

A pályázat nyújtotta lehetőséggel élve, a Magashegyi- sportcentrum legnagyobb szabású fejlesztése valósul meg. Ennek keretében kialakítják a crosspálya parkolóját, az ülőszékes felvonó környezetrendezésére is lehetőség nyílik, árusító helyek létrehozásával, valamint zöldfelületek, és libegő sétány építésével. A turisztikai attrakciók között a Magas-hegyi kilátó, lombkorona sétány, egy downhill pálya a libegők a Szár-hegy kilátópont, áthelyezik a tubby pályát és a szánkópályát is létrejön. Felújítják a kalandtúra pályákat és egy erdei játszóteret is létesítenek a kivitelezők. Továbbá összekötő út létesül az Ungvári pincesor és a Zemplén Kalandpark között.  A pályázatban partnerként résztvevő Tiszabecsen – játszóteret alakítanak ki.

Ezek a fejlesztések, mind az itt élők és az idelátogatók jobb közérzetét és biztonságos szórakozását szolgálják. Mindez elsősorban a térség turisztikai fejlesztést szolgálja

A projekt zárásának időpontja: 2022 december 31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

További információ kérhető: Fejlesztési Csoport

Tel: 47/525-100

e-mail: fejlesztes@satoraljaujhely.hu