Sátoraljaújhely Város Önkormányzata sikeresen megvalósította az „Ipari park és iparterület fejlesztése Sátoraljaújhelyen” című projektet, a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program 550 800 000 forintos támogatásával. A pályázati program célja a vállalkozások számára vonzó ipari környezet biztosítása volt.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az „Ipari park és iparterület fejlesztése Sátoraljaújhelyen” című projekt keretében olyan fejlesztést hajtott végre, amely az ipari parkban működő vállalkozások terjeszkedéséhez és új cégek letelepedéséhez nagyban hozzájárul.

A projekt során megvalósult a  meglévő ipari park energia ellátásának fejlesztése, illetve infrastruktúra fejlesztés az Ipartelep út út- és járdafelújításával valamint buszmegálló kialakításával. 16 hektáron infrastruktúrával ellátott területet hozott létre. Az ipari parkban működő vállalkozások bővítéséhez szükséges volt az áramellátás növelése. Az ipari parkba 22 kW földkábel és kompenzáló trafó állomás épült ki.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata a saját tulajdonában lévő iparterület fejlesztését hajtotta végre. A beruházás tartalmazza a terület ivóvíz és szennyvíz, illetve elektromos energia ellátását. A jobb megközelíthetőséget a 37. számú főúton kialakított új közlekedési csomópont, illetve egy új szervizút biztosítja. A területen felépített porta és központi irodaépületet a betelepülő vállalkozások egyaránt igénybe vehetik a cég telephelyének kialakítása, másrészt a már megkezdett vállalkozói tevékenység folytatása során. Az önkormányzat legalább 15 éven keresztül vállalja az iparterület gondozását, karbantartását. A beruházás közvetlenül vagy közvetve a foglalkoztatás-növeléshez, a foglalkoztatottság megtartásához, illetve a munkaerő mobilitás feltételeinek javításához járul hozzá.

 

A projekt 2020. szeptember 30-án megvalósult.