Sátoraljaújhely Város Önkormányzata 498,57 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a „Humán szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen és környékén” című pályázatának megvalósítására. A projekt a térségben jelentkező szakemberhiány enyhítését illetve a hátrányos helyzetű személyek a munka világába való bevezetését szolgálja.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata, mint konzorciumi vezető Bodrogkisfalud Község Önkormányzatával, Bodrogolaszi Község Önkormányzatával, Erdőhorváti Község Önkormányzatával, Hercegkút Község Önkormányzatával, Makkoshotyka Község Önkormányzatával, Szegi Község Önkormányzatával, Szegilong Község Önkormányzatával és Tolcsva Község Önkormányzatával konzorciumban valósítja meg a „Humán szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen és környékén” című pályázati programot.

A projekt célja a humán szolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló, ösztönző programok megvalósítása. A hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságára való felkészítése, munkaerő-piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő piacon való megjelenésének elősegítése. A helyi közösségek társadalmi-szervező szerepének megerősítése, a vidék megtartó képességének valamint a kultúrák közötti párbeszéd erősítése. A lakosság foglalkoztathatóságát munkaerő-piaci esélyeket javító képzések, kompetenciafejlesztés, mentorálás, szemléletformálás segíti. A helyi közösségek szerepét családi napokkal, sport-rendezvényekkel, ifjúsági klubok létrehozásával kívánjuk támogatni. A projekt erősíteni kívánja a kultúrák közötti párbeszédet, melynek érdekében tartalmas kulturális programok, zenei rendezvények, egészségnapok kerülnek megrendezésre.

A projekt megvalósulásának kezdő időpontja: 2018. március 1.
A projekt tervezett befejezési időpontja: 2020. augusztus 31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projekt száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00115
Támogatás összege: 498 574 120 forint
A projekt támogatásának mértéke 100%-os intenzitású.

További információ:
Rácz-Tóth Nikoletta – szakmai vezető
racz.toth.nikoletta@satoraljaújhely.hu
+36 20 222 3939