Sátoraljaújhely Város Önkormányzata által a TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00088 azonosító számú „Önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése Sátoraljaújhelyen és Széphalom településrészen” elnevezésű projekt valósul meg, melynek célja, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő, leromlott energetikai állapotú épületek energetikai korszerűsítés útján fejlesztésre kerüljenek. A fejlesztéssel hozzájárulnak az épületek gazdaságosabb fenntartásához, egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez továbbá a Kormány alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdasági céljaihoz is, így legtágabb értelemben a környezetünk védelméhez is hozzájárul.

A fejlesztés során 2 db önálló energetikai rendszerrel rendelkező épület energetikai korszerűsítése valósul meg, mely ezáltal egy „összetett beruházás” lesz. Az épületek a nagyközönség számára látogathatóak, ezzel is elősegítve a szemléletformálást, a műszaki információk, tapasztalatok terjesztését, mely szintén a program egyik feladata.

A projekt számszerűsíthető indikátorai az üvegházhatást okozó gázok csökkentése; energiahatékonyság szempontjából a középületek éves primerenergia-fogyasztásának csökkenése.

 

A fejlesztéssel érintett épületek:

  • Volt óvoda épülete: Sátoraljaújhely, Hajnal utca 8. mely jelenleg a Mezőkövesdi Tankerületi Központ üzemeltetésében van átadva, oktatási célokra tervezik használni. (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Sátoraljaújhelyi Tagintézmény Telephelyeként funkcionál)

A fejlesztés fő elemei: hőszigetelés – homlokzati falszerkezet szigetelése; műanyag nyílászáró szerkezetek cseréje; napelemes rendszer telepítése; fűtéskorszerűsítés: kazáncsere; akadálymentesítés.

 

  • Széphalom településrészen Orvosi rendelő épülete: 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy u. 273.

A fejlesztés fő elemei: hőszigetelés – homlokzati falszerkezetek szigetelése -; műanyag kültéri nyílászáró szerkezetek cseréje; napelemes rendszer telepítése; fűtéskorszerűsítés; akadálymentesítés: mozgáskorlátozott WC kialakítása, rámpa és járda kialakítása.

 

Kedvezményezett neve: Sátoraljaújhely Város Önkormányzata
Projekt címe: Önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése Sátoraljaújhelyen és Széphalom településrészen
Projekt azonosítószám: TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00088
 Projekt helyszínei:

    • 3980 Sátoraljaújhely, Hajnal utca 8.
    • 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom, Kazinczy u. 273

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021. 01. 28.
A Projekt összköltsége: 137 815 288 Ft
A Projekt elszámolható összköltsége: bruttó 137 815 288 Ft