IPARI PARK ÉS IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE SÁTORALJAÚJHELYEN II. ÜTEM

Befejeződött az „Ipari park és iparterület fejlesztése Sátoraljaújhelyen II. ütem” című TOP- 1.1.1-16- BO1-2019-00016 azonosítószámú pályázati program. Sátoraljaújhely Város Önkormányzata 520 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a projekt megvalósítására.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az „Ipari park és iparterület fejlesztése Sátoraljaújhelyen II. ütem” című projekt keretében olyan fejlesztéseket hajtott végre, amely az ipari parkban működő vállalkozások terjeszkedéséhez a betelepülő cégek gazdaságos és hatékony működéséhez járul hozzá. Az Ipari Park betelepültsége elérte a 97 %-ot, így már szükséges volt bővíteni az Ipari Park befogadó kapacitását, infrastrukturális színvonalát. Sátoraljaújhely 0459/3 hrsz-ú ingatlanon, a kialakításra kerülő ipari terület első ipari épületeként egy raktárcsarnok épületet építettek fel. A tervezett iparterület több ütemben készült el. A terület megközelítését szolgáló feltáró szilárd burkolatú utat már megépítette az önkormányzat a közműhálózattal együtt. Megépült egy 1340 nm-es raktárcsarnok. A projekt keretében megvalósult a megújuló energiát hasznosító technológia a tetőn elhelyezett napelemes rendszer által. Valamint akadálymentesítésre, energiahatékonysági intézkedésre, nyilvánosság biztosítására, elektromos jármű töltő infrastruktúra kiépítésére került  sor.
Megvalósult az alapinfrastruktúra kiépítése (külső víz, szennyvíz, tűzcsap kiépítése, elektromos árambekötés). Az iparterület fejlesztésével az önkormányzat segít a vállalkozások működési feltételeinek javításában az alapvető infrastruktúra megteremtésével.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
Projekt száma: TOP-1.1.1-16-BO1-2019-00016

Video:

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY
IPARI PARK ÉS IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE SÁTORALJAÚJHELYEN II. ÜTEM
Folytatódik az „Ipari park és iparterület fejlesztése Sátoraljaújhelyen II. ütem” című projekt. A város önkormányzata nettó 520 000 000 millió forintos pályázati támogatással iparterületek kialakítását hajtja végre és a meglévőket fejleszti, valamint barnamezős, illetve zöldmezős beruházások (alapinfrastruktúra és/vagy felépítmény létrehozása, bővítése) zajlanak.
Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az „Ipari park és iparterület fejlesztése Sátoraljaújhelyen II. ütem” című projekt keretében olyan fejlesztéseket hajt végre, amely az ipari parkban működő vállalkozások terjeszkedéséhez és új cégek a településen való letelepedéséhez járul hozzá. Sátoraljaújhely Város Önkormányzata 2015 évben pályázatot nyújtott be új Ipari Park kialakítására  és iparterület fejlesztésére. Az Ipari Park betelepültsége lassan eléri a 97 %-ot, így már szükséges bővíteni az Ipari Park befogadó kapacitását, az infrastrukturális színvonalát. Sátoraljaújhely 0459/3 hrsz-ú ingatlanon, a kialakításra kerülő ipari terület első ipari épületeként egy raktárcsarnok  épületet építetek fel. A tervezett iparterület több ütemben készül el. A terület megközelítését  szolgáló feltáró szilárd burkolatú utat már megépítette az önkormányzat a közműhálózattal együtt. Megépült egy 1340 nm-es raktárcsarnok. A projekt keretében megvalósul a megújuló energiát hasznosító technológia a tetőn elhelyezett napelemes rendszer által. A TOP-1.1.1-15 felhívás keretében építésre kerülő porta épület előtti parkolóban tervezetten elektromos autó, valamint elektromos kerékpár töltésére alkalmas töltőállomás készül. Sor kerül az alapinfrastruktúra kiépítésére (külső víz, szennyvíz, tűzcsap kiépítése, elektromos árambekötés). Az iparterület fejlesztésével az önkormányzat segít a vállalkozások működési feltételeinek javításában az
alapvető infrastruktúra megteremtésével. A városban működő vagy a betelepülni szándékozó vállalkozások megfelelő telephely nélkül nem tudnak gazdaságosan és hatékonyan működni, szükség van új iparterület kialakítására, ahhoz hogy az itt működő cégek fejlődni tudjanak, és újabb vállalkozások települjenek be a városba.

 

Fotó dokumentáció: